This third countable/uncountable exercise tests a wider range of quantifiers and determiners in context: much, many, a few, a little, few, some, and more.
Need a refresher? Review the grammar ↓
READY TO PRACTICE? LET’S GO!
Choose the correct answer for each sentence, then click Check answers to see how you did.
1. He didn't give me _____ information about what happened.
Correct answer: much
2. Would you like _____ more rice?
Correct answer: a little
3. He drank a huge _____ of water.
Correct answer: amount
4. There are _____ places the cat could be hiding.
Correct answer: a few
5. I can only do _____ push-ups.
Correct answer: a few
6. _____ of the wildfires burned out of control.
Correct answer: Many
7. He hasn't shown _____ concern about the threat.
Correct answer: much
8. _____ people know about this.
Correct answer: Few
9. Jeanette bought _____ furniture at Ikea.
Correct answer: some
10. Quick! We don't have _____ time!
Correct answer: much
11. He doesn't drink _____ coffee.
Correct answer: much
12. How _____ coffees should I buy? One or two?
Correct answer: many
13. There isn't _____ evidence that he committed the crime.
Correct answer: much
14. I have _____ classes this afternoon.
Correct answer: a few
15. The students became sad when they found out how _____ homework the teacher had given them.
Correct answer: much
16. There aren't _____ napkins left.
Correct answer: many
17. He's had _____ jobs in the past three years.
Correct answer: a few
18. _____ understanding goes a long way.
Correct answer: A little
19. There isn't _____ crime in North Dakota.
Correct answer: much
20. There is always so _____ traffic on this highway.
(c) 2006-2026 LearnEnglishFeelGood.com unless otherwise stated. REPOSTING ANY OF OUR CONTENT ONLINE IS NOT ALLOWED. Please see our content policy before sharing our content.